Op reis naar Thailand: 4x inspiratie voor natuurliefhebbers

Thailand is een geliefde bestemming onder vele toeristen. Het land is erg divers en je kunt er zowel genieten van steden, natuur en stranden. Dit maakt het land een goede optie voor mensen die graag van een diverse vakantie willen genieten. Voordat je naar Thailand gaat is het belangrijk om je benodigde vaccinaties te checken. Dit kun je eenvoudig en snel doen bij Vaccinatiepunt. Voor natuurliefhebbers is er in Thailand veel te zien. Hieronder vind je genoeg plekken die je als natuurliefhebber zeker moet hebben gezien in Thailand!

Khao Sok National Park

Een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Thailand is ‘Khao Sok National Park’. Dit nationale park bestaat uit een van de oudste regenwouden ter wereld, dat bestaat uit jungle, prachtige rivieren en meren. Je kunt er een aantal nachten overnachten en genieten van jungletochten, kajakken over de rivieren en wilde dieren spotten. In het park kun je verschillende bijzondere dieren spotten, waaronder gibbons, neushoornvogels en olifanten. Een van de hoogtepunten van het park is het helderblauwe Cheow Lan meer, waar je zelfs kunt overnachten op drijvende huisjes. Zeker een plek om op je lijstje te zetten voor je vakantie naar Thailand!

Erawan National Park

Een van de mooiste watervallen van Thailand zijn de Erawan watervallen, die in het Erawan National Park liggen. De watervallen bestaan uit zeven verschillende hoogtes en elk niveau bestaat uit turquoise zwembaden. Deze zwembaden zijn erg indrukwekkend om te zien en je kunt er natuurlijk heerlijk in zwemmen om afkoeling te zoeken. Verder kun je in dit park verschillende wandelroutes lopen van uiteenlopende lengtes en niveaus. Zo is er voor iedereen wel wat te doen in dit park!

Doi Inthanon National Park

Veel mensen bezoeken tijdens hun reis naar Thailand de stad Chiang Mai. Naast deze stad ligt het ‘Doi Inthanon National Park’ en dit park is zeker de moeite waard om te bezoeken, zowel voor natuurliefhebbers als iedere andere toerist. In het park kun je op verschillende plekken genieten van spectaculaire uitzichten over het hoge berggebied. Ook kun je verschillende watervallen bekijken, zoals de Wachirathan waterval, die erg indrukwekkend is met zijn grote en kleurrijke regenboog. In dit park vind je ook veel verschillende vogelsoorten en andere diersoorten. Kortom, ook in dit park kun je je ogen uitkijken als natuurliefhebber!

Phi Phi eilanden

Phi Phi eilanden

De Phi Phi eilanden zijn niet alleen een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, maar voor iedereen die naar Thailand reist. De Phi Phi eilanden bestaan uit bijzonder indrukwekkende rotsformaties, witte zandstranden en helderblauw water. Je bereikt de eilanden per boot en vanuit de boot kun je ook genieten van prachtige uitzichten over de eilanden. De populairste plek is ‘Maya Bay’, wat een prachtige baai is met een wit zandstrand, prachtige rotsformaties en helderblauw water. Je merkt het, ook de Phi Phi eilanden kunnen niet ontbreken tijdens je vakantie in Thailand!

Thailand heeft vele prachtige natuurlijke bezienswaardigheden die elke natuurliefhebber gezien moet hebben! Het is zeker de moeite waard om je reis van tevoren te plannen zodat je veel van deze plekken kunt bezoeken. Denk ook nog aan de reisvaccinaties voor Thailand en je bent helemaal goed voorbereid op je reis!

februari 14, 2024
ecotoerism1
Blog