Op vakantie naar Mallorca: ervaar een echt paradijs!

Het is niet gek dat veel vakantiegangers jaarlijks naar Mallorca toe gaan. Dit komt doordat je echt het gevoel hebt dat je een paradijs in stapt. Wil jij weten waar Mallorca bekend om staat? En wat je er allemaal kunt doen? Lees dan snel verder!

 

Heerlijke temperaturen en leuke activiteiten op Mallorca


Wanneer je op vakantie naar Mallorca gaat, zul je zeker de tijd van je leven hebben. Je kunt er het hele jaar door genieten van lekkere temperaturen. Zo liggen de de temperaturen in mei rond 23 graden en in de zomer kun je er zelfs de meest tropische temperaturen ervaren. Wil je liever in het najaar naar Mallorca? Maak je dan geen zorgen, want ook dan kun je van aangename temperaturen genieten. Uiteraard weten we allemaal dat Mallorca voornamelijk bekend staat om zijn lange kustlijn en de meest populaire stranden. Er is dan ook altijd wat te beleven. Daarnaast kun je genieten van de meest geweldige visgerechten of het welbekende toetje dat uit amandelcake en amandelijs bestaat. Ben je een fan van watersport? Dan kun je hier verschillende wateractiviteiten ondernemen. Veel jongeren en levensgenieters gaan ook graag naar één van de vele feesten’, die tot in de vroege ochtenduurtjes duren. Hiervoor kun je het beste naar El Arenal gaan, dan in het zuiden van het eiland ligt.


Bezoek de meest prachtige dorpjes


Ook de mooiste kathedraal van Spanje is gevestigd op Mallorca. De bekende architect Antoni Gaudi was erbij betrokken toen kathedraal La Seu werd gebouwd. Door zijn geweldige visie is de kathedraal van kroonluchters en glas-in-loodramen voorzien. Wil je deze kathedraal bezichtigen? Dan kun je dit spectaculaire bouwwerk bewonderen in de hoofdstad Palma de Mallorca. Het is goed om er rekening mee te houden dat deze kathedraal twee dagen per jaar extra vroeg open gaat. Op deze twee ochtenden schijnt de zon zo specifiek door het venster, dat je betoverende, maar vooral sierlijke figuren en bloemmotieven op de wanden kunt zien. Twijfel ook niet om het mooiste dorpje, genaamd Fornalutx te bezoeken. Dit dorpje is omringd door bloeiende citrusbomen en er zijn pittoreske steegjes. Zo kun je tussen de gele huisjes met rode daken lopen. Je kunt dan je weg maken naar prachtige pleinen en heldere fonteinen. Als je de gelegenheid hebt om een bezoek te brengen aan Capdepera, dan kun je even terug naar de 14e eeuw gaan. Doordat er meerdere kastelen en ruïnes van die tijd zijn overgebleven, kun je dit ‘upclose and personal’ ervaren.

 

In het kort, je kunt op Mallorca de tijd van de leven beleven. Het hele jaar door kun je van lekkere temperaturen genieten. Kies dus zeker een reistijd uit dat het beste uitkomt!

maart 29, 2023
ecotoerism1
Blog