Tenerife

 

Tenerife in Spanje, een van de Canarische eilanden, is een grotendeels groen eiland met hoge bergen, vruchtbare valleien en stranden, het heeft een oppervlakte van ruim 2030 vierkante kilometer. Het landschap is gevormd door de vulkanen, het noorden en westen van het eiland is groen en vruchtbaar, het zuiden is wat ruiger met meer rotsen. Het hoogste punt van het eiland Tenerife is de El Teide en met een hoogte van 3718 meter tevens het hoogste punt van Spanje.

 

Tenerife

Tenerife is het grootse eiland van de Canarische Eilanden archipel en het heeft de langste kustlijn. Het eiland ligt voor de kust van Marokko en heeft een subtropisch klimaat, op de top van de El Teide ligt in de winter vaak sneeuw maar het eiland heeft het hele jaar door aangename temperaturen. In de winter is het gemiddeld 21 graden en in de zomer 24 graden. Populaire stranden voor een vakantie zowel in de winter als in de zomer liggen vooral aan de zuidkust en westkust van Tenerife. De hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de Tenerife.

 

Santa Cruz de Tenerife

 

Santa Cruz de Tenerife ligt in het noordoosten van Tenerife, het is de hoofdplaats van het eiland en een belangrijke havenplaats met een aantal kenmerkende bezienswaardigheden. Het Plaza de Espana is het centraal gelegen plein en rondom het plein liggen gezellige winkelstraten.

 

 

De Auditorio de Tenerife is een opvallend gebouw en een architectonisch symbool van de stad. Het gebouw wordt gebruikt voor muziek optredens en conferenties. Aan de voet van het Auditorio heeft de kunstenaar Stokyo Gagamov de portretten van 100 beroemde muzikanten op de rotsen van de zeedijk geschilderd.

 

Playa de las Teresitas

 

Ten noorden van Santa Cruz ligt het dorp San Andres aan de voet van het Anaga gebergte met het mooie strand Playa de las Teresitas en een aantal restaurants.

 

Het schitterend en beschutte gelegen Teresitas strand wordt vaak het mooiste strand van Tenerife genoemd.

 

Puerto de la Cruz 

 

Puerto de la Cruz ligt centraal aan de noordkust van Tenerife, vier kilometer ten noorden van La Orotava en aan de voet van de Teide. Bezienswaardigheden in Puerto de la Cruz zijn onder andere: het archeologisch museum, het centrale plein, aan de zuidoost kant van de stad de botanische tuin Jardin Botanica en aan de westkant het dierenpark Loro Parque met tijgers, haaien, papegaaien en dolfijnenshow.

 

 

Bij het zandstrand de Playa Martianez ligt de boulevard Avenida Colon met hotels, cafés, restaurants en het zeewaterzwembad Lago Martianez. Puerto de la Cruz is een veel bezochte toeristische plaats, de Orotava vallei is een rustige en groene omgeving met goede wandelpaden.

 

Los Gigantes en Puerto Santiago

 

Los Gigantes ligt aan de westkust van Tenerife, de hoge kliffen van Acantilados Los Gigantes oftewel de kliffen van de reuzen vallen bijna recht in zee. Vanuit het dorp is er een wandelpad naar een plateau op de hoge rotsen, vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de omgeving. De oorspronkelijk inwoners van Tenerife noemden de kliffen vooral in de scheepvaart de “muren van de hel”. Los Gigantes heeft een haven, een gezellige boulevard en het zandstrand Playa Los Guios gelegen tussen de jachthaven en de kliffen. Een kilometer ten zuiden van Los Gigantes ligt gebouwd tegen de rotsen het plaatsje Puerto Santiago met de stranden Playa de Santiago en Playa de la Arena. Achttien kilometer ten noorden ligt het bergdorp Masca met de beroemde Masca kloof en achttien kilometer ten zuiden het rustieke Playa Callao Salvaje.

 

Golf del Sur en Costa del Silencio

 

Montana Amarilla

Golf del Sur ligt in het zuiden van Tenerife niet ver van de luchthaven, vijf kilometer ten westen van Golf del Sur ligt de kustplaats Costa del Silencio. Golf del Sur is een rustige vakantiebestemming bij de golfbaan en de nieuwe jachthaven Marina San Miguel. Costa del Silencio ligt aan de voet van de Montana Amarilla, de gele berg en is een beschermd natuurmonument. Montana Amarilla is een schilderachtig geel landschap met rotsen en duinen ontstaan door magma in contact met zeewater.

 

De zuidwestkust van Tenerife is een populair vakantie gebied met van zuid naar noord: Los Christianos, Playa de las Americas, Costa Adeje met Playa Paraiso en Callao Salvaje.

 

Los Christianos

 

Los Christianos

Los Christianos is een ook een bekende bestemming met de twee stranden het Playa de Los Christianos en het Playa de la Vistas. Vanuit de haven van Los Christianos kan men met een boot naar de kliffen van Los Gigantes varen waarbij er onderweg vaak dolfijnen of grienden worden gespot. Het is ook het vertekpunt naar andere eilanden.

 

Playa de las Americas

 

Playa de las Americas staat bekend als het beste centrum van het uitgaansleven op  Tenerife. Er zijn verschillende stranden, watersport en veel cafés en nachtclubs. Grenzend aan Playa de las Americas ligt het plaatsje Costa Adeje.

 

Costa Adeje

 

Costa Adeje is een levendig maar niet echt druk dorp en er zijn mooie stranden. Bij Costa Adeje ligt het Siam Park, het Siam Park is een groot waterpark met als thema Thailand. Er zijn 25 gebouwen in Thaise bouwstijl, vuurspuwende draken en een drijvende Thaise markt. Er zijn zwembaden en veel attracties zoals een aantal spectaculaire glijbanen. Het Playa Paraiso oftewel het Paradijsstrand, ligt ten noorden net voorbij de Adeje golfbaan. Het is een vrij rustige vakantiebestemming met twee kleine stranden en er is een duikcentrum. Drie kilometer ten noorden ligt het authentieke dorp Callao Salvaje in een mooie wandelomgeving.