Abu Dhabi

 

Abu Dhabi is het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt in de Perzische Golfregio. Het emiraat Abu Dhabi heeft een oppervlakte van 67.340 vierkante kilometer en grenst aan de landen Saoedi-Arabië en Oman. Het emiraat heeft circa 700 kilometer kustlijn en voor de kust liggen ongeveer 200 eilanden.

 

Abu Dhabi hoofdstad

 

Abu Dhabi is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat en hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, het is een belangrijke commerciële en culturele stad. De grootste gebouwen in de stad zijn de The Landmark, de Sky Tower en de Eithad Towers. Bij het Marina winkelcentrum ligt de Heritage Village, het mooie openlucht museum is een reconstructie van een oase dorp en laat zien hoe de mensen vroeger leefden.

 

De meest bekende bezienswaardigheid in Abu Dhabi-stad is de Sjeik Zayed Moskee. Het is de grootse moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. De moskee is gebouwd in opdracht van Sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan, hij wilde een moskee bouwen die de culturele diversiteit van de Islamitische architectuur en kunst samenbracht.

 

 

Het Emirates Palace is nu een hotel maar oorspronkelijk gebouwd als een paleis voor emirs, Arabische prinsen. De bedoeling van het Emirates Palace was dat het een luxe gastenverblijf werd voor de leiders van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en hun gevolg. Bijnamen voor Emirates Palace zijn “Paleis in de woestijn” of “Sprookje van 1001 nacht”. In het gebouw zijn veel traditionele Arabische elementen terug te vinden en rondom het hotel liggen grote tuinen, ruim een kilometer privé strand en de jachthaven.

 

 

Buiten het centrum van Abu Dhabi liggen veel parken en tuinen en rondom de stad ligt een lange kustlijn met goede zandstranden, een deel van de stranden horen bij hotels maar er is ook ruim tien kilometer aan openbare stranden.

 

Yas eiland

 

Het Yas eiland ligt ten zuidoosten van de luchthaven, op het eiland ligt het grote waterpark Yas Waterworld en het Yas Marina circuit. Op het racecircuit wordt de Grand Prix van Abu Dhabi gereden en er zijn overdekte tribunes. Het grote thema- en attractiepark Ferrari World is geopend in 2010, een van de bekendste attracties is de Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld met een snelheid van 240 km/h.

 

 

Saadiyat eiland

 

Het Saadiyat eiland ligt voor de kust van Abu Dhabi, er zijn zandstranden met een lengte van negen kilometer, een jachthaven en een boulevard met cafés en restaurants. Op het eiland liggen luxe vijf sterren resorts, de Saadiyat Beach Golf Club en er zijn museums gepland.

 

Al-Ain werelderfgoed

 

Al-Ain ligt 180 kilometer ten oosten van de stad Abu Dhabi op de grens met het land Oman. De stad wordt wel tuinstad genoemd, de letterlijke betekenis is lente. Vanwege de overblijfselen van prehistorische culturen zijn de culturele sites van Al Ain met Hafit, Hili, Bidaa Bint Saud en de oase gebieden een Unesco werelderfgoed. Het gebied is tot nu toe het enige werelderfgoed van de Verenigde Arabische Emiraten. Het landschap van Al-Ain is ruig met bergen, oases en woestijn. De hoogste berg is de Jebel Hafeet met een hoogte van 1350 meter. Aan de voet van de Jebel Hafeet liggen de hete bronnen van Green Mubazarrah. Bezienswaardigheden in Al-Ain zijn: het nationaal museum, het paleismuseum of het Sjeik Zayed museum, een aantal gerestaureerde forten, de Al-Ain oase, een dierentuin, een pretpark, het Hili archeologisch park en de Sheikha Salama moskee.

 

Liwa Oase

 

In de Al Gharbia regio ligt de Rub al Khali woestijn met in het noorden de Liwa Oase. In de oase liggen een aantal dorpen en er groeien vaal dadelpalmen. De Rub al Khali is een droog en moeilijk bereikbaar woestijngebied met veel zandduinen.

 

 

 

De meeste vakantie bestemmingen in Abu Dhabi liggen bij de stad of vlak bij de stad op het Yas eiland of het Saadiyat eiland. Er zijn moderne hotels, mooie en schone stranden en veel attracties in de directe omgeving.