Waarom is juist regenkleding essentieel tijdens jouw ecoreis?

Wanneer je gaat inpakken voor je ecoreis naar een mooie bestemming binnen of buiten Europa, dan is het goed om extra aandacht te hebben voor de regenkleding. Het kenmerk van ecotoerisme is dat je veel in de natuur en de buitenlucht bent. Dat betekent dus ook dat je overvallen kan worden door regenbuien. Daar wil je je dan wel tegen beschermen. Goede regenkleding heeft dus een belangrijke functie tijdens deze reizen. Wie slimme keuzes maakt, kan er bovendien nog meer voordeel uit halen. Dat leer je in dit artikel.

Bescherming tegen regenwater

De belangrijkste functie van regenkleding mag duidelijk zijn. Het is de perfecte manier om te zorgen dat jij, jouw kledingstukken en spullen die je bij je hebt zo droog als mogelijk blijven. Met deze kleding bescherm je dus bijvoorbeeld ook je smartphone en je portefeuille. Die ga je allebei nog vaak genoeg nodig hebben tijdens je reis. Die mogen dus niet nat worden en hun werking verliezen. Ben je goed ingepakt met de juiste regenjas en -broek? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken en kan je lekker buiten blijven. Ook al regent het nog zo hard.

Niet alleen regen tegenhouden

Wanneer je goede regenkleding wilt uitkiezen, dan is het goed om eens te kijken naar andere functies van deze items. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om een warme dames regenjas te kopen. Deze jas beschermt je namelijk ook tegen een andere weersomstandigheid. Ben je namelijk op reis tijdens de koude maanden van het jaar, dan moet je je daar ook goed tegen wapenen. Kies je een warme regenjas, dan sla je bovendien twee vliegen in één klap. Je hoeft dan alleen je regenjas aan te trekken en hebt niet nog een jas eronder nodig.

De tocht voortzetten

De regenkleding die je meeneemt helpt je ook om de reis te laten verlopen zoals jij dat gepland hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een wandeltocht maakt door een mooi gebied, dan wil je niet stil komen te vallen omdat het hard begint te regenen. Wanneer je goede regenkleding in je bagage hebt zitten, dan trek je dit aan en kan je je tocht zonder problemen voortzetten. Mits er geen onweer bij komt kijken natuurlijk. Als er donder en bliksem is, dan is het altijd verstandig om de reis toch even te onderbreken tot het overtrekt. Daarna kan je wel gewoon verder.

Oog voor de duurzaamheid

De duurzaamheid van regenkleding is ook hoog en dat past ook goed bij ecotoerisme. Je kan de items keer op keer gebruiken. Dit is een stuk beter dan de voorverpakte poncho’s die je een keer gebruikt en daarna weggooit. Dit zorgt alleen maar voor meer plastic. Dit is wat je niet wenst. Ook om die reden is het aan te raden om te investeren in regenkleding wanneer je van plan bent om een mooie ecoreis te maken. Het is ook veel gemakkelijker om één set mee te nemen dan meerdere van deze pakketjes. Dit is allemaal van waarde.

november 27, 2023
ecotoerism1
Blog