3x tips voor een onvergetelijk weekendje weg!

Ben jij van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn veel mooie bestemmingen voor een weekendje weg, zowel in het binnenland als in het buitenland. Hieronder vind je een aantal inspirerende bestemmingen voor een onvergetelijk weekendje weg!

De Veluwe

Een populaire binnenlandse bestemming voor een weekendje weg is De Veluwe. Dit park ligt midden in het land in de provincie Gelderland en is erg groot. Dat betekent ook dat er veel keuze is voor accommodaties. Als je met het hele gezin gaat, kan het leuk zijn om in een vakantiepark te overnachten. De vakantieparken van Center Parcs zijn erg kindvriendelijk en dat is ideaal voor als je wilt dat je kinderen zich goed kunnen vermaken. Ze kunnen hier na een dagje De Veluwe verkennen zich helemaal uitleven in het mooie zwembad bijvoorbeeld. Op de Veluwe zelf is er ook genoeg te zien. Je kunt er wilde dieren zoals herten, wilde zwijnen en bijzondere vogels spotten. Ook kun je er een bezoekje brengen aan het museum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het park. Zeker een interessante bestemming om op je lijstje te zetten dus!

Een stedentrip naar Antwerpen

Als je juist meer van steden houdt is een weekendje weg naar de Belgische stad Antwerpen een goede optie. Deze stad is erg groot en heeft veel mooie bezienswaardigheden. Ook kun je er in veel hotels goed terecht voor een fijne overnachting. In de stad zelf kun je genieten van bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die de hoogste kerktoren heeft van heel de Benelux. Verder kan een bezoekje aan het Museum aan de Stroom ook niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Antwerpen. Hier kun je het hele jaar door genieten van vele tentoonstellingen en de bijzondere collectie aan kunst. Als je even lekker wat wilt drinken of eten kun je terecht op de Grote Markt. Uiteraard is er nog veel meer te beleven en dat maakt Antwerpen ook een goede optie voor een weekendje weg!

Een weekendje Cochem in Duitsland

Een weekendje Cochem in Duitsland

Ook in Duitsland kun je goed terecht voor een weekendje weg. Het stadje Cochem is een mooie bestemming voor een weekendje weg, zowel mét als zonder kinderen. Als je met het hele gezin gaat, kun je ervoor kiezen om in een vakantiepark te verblijven. Er zijn genoeg mooie vakantieparken in Duitsland waar je je met het hele gezin kunt vermaken. Overdag kun je dan bijvoorbeeld de stad Cochem gaan verkennen. Breng een bezoekje aan het kasteel en wandel langs de rivier de Moezel. Er is genoeg te zien en te beleven rondom Cochem. Ook weer een plek voor op het lijstje!

Met al deze inspiratie kun jij alvast een weekendje weg gaan plannen!

november 1, 2023
ecotoerism1
Blog