Een chalet kopen: duurzaam toerisme

Voor steeds meer mensen wordt duurzaamheid een belangrijk aspect van hun leven. We zien dit in koopgedrag, eetgedrag, maar ook in hoe mensen hun vakantie ervaren. Een duurzaam chalet kopen bij Stekelbos is een uitstekende manier om te investeren in een duurzamere vakantie toekomst. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Een duurzaam chalet

Veel vakantieparken in de natuur en/of aanbieders van chalets zijn erg veel bezig met het creëren van een duurzame vakantie-omgeving. Duurzame chalets worden dus veelvuldig aangeboden. Lees je goed in in de specificaties van het chalet om een zo duurzaam mogelijke keuze te maken.  Een duurzaam chalet is doorgaans gemaakt van gerecycled hout of ander tweedehands materiaal. Een duurzaam chalet beschikt sowieso over een mooi set zonnepanelen op het dak (je kunt er ook voor kiezen om deze zelf aan te leggen), is uitstekend geïsoleerd (isolatie met hoge Rc-waarde) en heeft gas grotendeels vervangen door elektriciteit. Je kunt een chalet zo samenstellen dat deze volledig elektrisch wordt. Je kunt deze vervolgens uitrusten met infraroodpanelen, airco’s, een warmteboiler en zelfs een vloerverwarming. Een duurzaam chalet moet dus een energie neutrale woning zijn: denk aan milieubewuste materialen, CO2-arm bouwen en energiezuinig recreëren!

Niet te ver van huis

Hoe graag we ook de meest exotische oorden bezoeken gedurende onze vakanties, de aarde wordt er niet heel blij van. We zullen er dus aan moeten geloven dat we in de toekomst met z’n allen minder moeten gaan vliegen. Zorg dat jouw chalet ver genoeg staat om dat echte vakantiegevoel te geven, maar niet zodanig ver dat het ontzettend veel fossiele brandstof kost om jouw chalet te bereiken. Friesland is bijvoorbeeld een prachtige plek om je chalet neer te zetten. Het bestaat uit prachtige landschappen, boerderijen, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Je kunt hier ook geweldig met het bootje naar dorpjes varen. Houdt je liever van zee en strand? Kies dan voor Zeeland. Je kunt hier heerlijk naar de Zeeuwse kust wandelen. De derde aanrader is Ameland. Een vakantiehuis op een eiland: hoe tof is dat? Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de natuur of zelfs een boottocht nemen. Eindig je dag vervolgens in jouw eigen chalet!

Een investering in de toekomst

Naast het feit dat het heerlijk is om een eigen chalet te hebben is een duurzaam chalet ook een goede investering in de toekomst. Als je een duurzaam chalet wil kopen is het moment nu. Duurzaamheid zal de komende jaren alleen maar een belangrijker topic worden en de waarde van duurzame chalets zal in de toekomst dus ook zomaar eens flink kunnen gaan stijgen. Wie weet heb jij na tien jaar genoeg van jouw eigen vakantieoord en kun je het daarna nog voor een lekker bedragje aan iemand doorverkopen.

oktober 19, 2023
ecotoerism1
Blog