6 keer doen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika (buiten het maken van een safari en een bezoek aan Cape Town)

Als een rondreis door Zuid-Afrika nog niet op je reisradar staat, zou je dit zeker moeten overwegen. Dit Afrikaanse land is een smeltkroes van cultuur, geschiedenis, diversiteit en adembenemende natuurlijke schoonheid. Van bruisende steden, kleurrijke landschappen, verbazingwekkende wilde dieren en verbluffend eten: Zuid-Afrika heeft het allemaal!

Hoewel er honderden dingen te zien en te doen zijn in dit geweldige land, waarvan het maken van een safari en het bezoeken van Kaapstad waarschijnlijk de meest populaire activiteiten zijn, heeft Zuid-Afrika nog veel meer in petto. De volgende activiteiten maken je reis door helemaal compleet!

1.     Ga hiken in de Drakensbergen

De regio Drakensbergen, vlakbij de oostkust, herbergt de hoogste bergketen van het land, met ruige, groene toppen, zandstenen kliffen en diepe valleien. De mooie wandelroutes liggen hier voor het oprapen, variërend van ‘simpele’ wandelingen tot inspannende, steile hikes. Er zijn bovendien tal van mogelijkheden voor zowel dagtochten als meerdaagse wandelingen. Een perfecte activiteit voor de outdoorliefhebber dus.

2.     Bewonder Afrikaanse pinguïns

De ‘Boulders Penguin’-kolonie maakt deel uit van het Tafelberg National Park en ligt op een klein stukje rijden van Kaapstad. Hier leven maarliefst een paar duizend Afrikaanse pinguïns!

Helaas zijn ze een bedreigde diersoort als gevolg van menselijke invloeden. Toeristen mogen om die reden niet wandelen op het strand waar de pinguïns broeden. Je kunt ze echter wel bekijken vanaf de nabijgelegen uitkijkplatforms. Een fenomenaal gezicht.

3.     Maak een roadtrip

Zuid-Afrika is een geweldige bestemming voor het maken van een roadtrip. De bekendste route is de Tuinroute, die je langs ruige kliffen, door bossen en bergketens voert. Deze prachtige route is slechts 200 kilometer lang, maar ligt vol met verborgen parels, zoals idyllische stranden, meren en lagunes.

Daarnaast zijn er tal van andere populaire roadtriproutes in Zuid-Afrika, zoals de Panorama Route, die slingert rond de Blyde River Canyon, of de Wild Coast-route, voor het verkennen van dramatische kustlandschappen. Je kunt er ook voor kiezen om een roadtrip te maken door verschillende Nationale Parken.

4.     Ga wijnproeven
Ga wijnproeven

 

Het klimaat van Zuid-Afrika is perfect voor de druiventeelt en het land produceert dan ook heerlijke witte, rode en mousserende wijnen. De wijnindustrie hier dateert uit de zeventiende eeuw en er zijn honderden wijnhuizen te vinden.

In de Kaapse Wijnlanden, niet ver van Kaapstad, bezit Stellenbosch meer dan 150 wijnmakerijen, terwijl Franschhoek, iets verderop gelegen, niet alleen meer dan 50 wijngaarden heeft, maar ook thuisbasis is van een aantal van de beste restaurants van Zuid-Afrika.

Je kunt een wijntour doen die je naar verschillende wijnhuizen brengt of een paar nachten verblijven in een authentieke wijnboerderij. Een geweldige ervaring!

5.     Verken het natuurreservaat Blyde River Canyon

Blyde River Canyon is de op twee na grootste kloof ter wereld. Het is enorm weelderig en groen in vergelijking met de Grand Canyon en heeft extreem diepe, steile kliffen. Er zijn tal van natuurlijke rotsformaties en andere natuurlijke wonderen te vinden in dit reservaat. Daarom staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Echo Caves kun je zelfs oude rotstekeningen vinden. Het reservaat herbergt daarnaast verschillende wandelroutes, en adrenalinezoekers kunnen er abseilen, mountainbiken en raften.

6.     Ga walvissen spotten

Zuid-Afrika wordt algemeen beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. En als je tussen juni en november op bezoek bent, heb je een goede kans om verschillende soorten te kunnen waarnemen.

De stad Hermanus is de uitvalsbasis voor veel van de beste tours in Zuid-Afrika om deze prachtige beesten te ontmoeten. Drankjes en snacks zijn meestal bij de prijs inbegrepen. Zorg ervoor dat je van tevoren boekt, want rondleidingen zijn snel uitverkocht.

Zoals je ziet is Zuid-Afrika van alle markten thuis. Iedereen komt er tijdens een rondreis aan zijn trekken!

oktober 19, 2022
ecotoerism1
Blog