Tips voor een vakantie naar het Portugese Faro!

De Portugese stad Faro ligt in het zuiden van Portugal, in de Algarve. De stad wordt veel bezocht door toeristen en dat is natuurlijk niet voor niets. In en rondom de stad kun je niet alleen genieten van de zon, het strand en de zee, maar ook van prachtige bezienswaardigheden. Faro is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Boek een goedkope vlucht naar Faro en je komt al snel in de stad aan. Huur een auto en ga er op uit! Wat moet je nou hebben gezien als je naar Faro op vakantie gaat? Hieronder vind je een aantal tips.

Struin door het centrum

Faro is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, waaronder kerken, idyllische pleintjes maar ook een gezellige haven. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan het paleis ‘Palacio Belmarco’, die in 1912 is gebouwd in beaux-artsstijl. Van buiten ziet het paleis er al indrukwekkend uit, maar je kunt het ook van de binnenkant bekijken. Verder kun je ook door het oude centrum ‘Cidade Velha’ struinen, waar je kunt genieten van de oude architectuur en ook even lekker op een terrasje kan gaan zitten. De haven is ook een plek waar je moet zijn geweest als je op vakantie naar Faro gaat. Als je er ‘s avonds heengaat, zie je alle lichtjes mooi over het water heen schijnen. Ook kun je er regelmatig genieten van live muziek bij een van de vele barretjes!

Bezoek het natuurgebied Ria Formosa

Bezoek het natuurgebied Ria Formosa

Een andere plek die zeker de moeite waard is als je op vakantie naar Faro gaat, is het natuurgebied Ria Formosa. Dit natuurgebied is maar liefst 60 kilometer lang en loopt precies tussen de steden Faro en Tavira. Het natuurgebied bestaat uit (schier)eilanden, zandbanken, stranden en prachtige duinen. In dit natuurgebied worden veel bijzondere vogels gespot en het is daarom voor vogelliefhebbers een absolute aanrader om te bezoeken!

Rijd langs de kust van de Algarve

Als je een auto hebt gehuurd, is het ook zeker aan te raden om buiten Faro op zoek te gaan naar prachtige stranden. Faro ligt langs de kust van de Algarve, waar je met de auto langs kan rijden. Stop eens in Portimao, Lagos en Sagres en geniet van de prachtige kustlijnen en kliffen. Of neem een duik in het heerlijke helderblauwe water. De Algarve heeft een paar van de mooiste stranden van heel Europa!

Met deze tips kun je de perfecte trip samenstellen naar Faro!

november 3, 2022
ecotoerism1
Blog