De beste tips om duurzaam te reizen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. Als jij hier veel waarde aan hecht, kan het een idee zijn om hier ook tijdens het reizen goed rekening mee te houden. Maar hoe kun je nou het beste duurzaam reizen? Hier zijn verschillende manieren voor. Wij zetten deze voor je op een rij, zodat je hier wellicht in de toekomst aan kunt denken!

 

Zo min mogelijk vliegen

Iedereen weet natuurlijk wel dat vliegen niet het meest duurzame middel is om op reis te gaan. Het vliegtuig is namelijk vervuilend voor het milieu door alle uitlaatgassen. Om duurzaam te reizen, is het daarom verstandig om wat minder vaak het vliegtuig te pakken. Als je dan toch moet vliegen om op een bepaalde bestemming aan te komen, probeer dan rechtstreeks naar de bestemming te vliegen in plaats van met bijvoorbeeld een tussenlanding. Op deze manier is de uitstoot namelijk minder, waardoor het wat minder vervuilend is.

 

Kies voor een Airbnb

Waar je ook zeker aan kunt denken als je duurzaam wilt reizen, is om te kiezen voor een Airbnb. Als je hiervoor kiest, deel je dit namelijk samen met anderen. En je raadt het al: zo voorkom je onnodige schade aan het milieu. Bovendien zijn er tegenwoordig talloze mooie Airbnb’s beschikbaar, waardoor je er haast niets van merkt dat je het deelt met anderen. Je kunt hier namelijk een fantastisch verblijf hebben.

 

Zuinig doen met water

Hoe je duurzaam kunt zijn op reis? Door zuinig te doen met water. Als je in een hotel verblijft, kan het zomaar zo zijn dat je flink wat water verbruikt. Om te douchen, om een bad te nemen, om je tanden te poetsen en ga zo maar door. Dit kan natuurlijk altijd minder. Als je duurzaam bezig wilt zijn, is het verstandig om zuiniger te doen met water. Dit is vast mogelijk en in ieder geval het proberen waard. Het zou ook nog een idee kunnen zijn om je eigen waterfles mee te nemen op reis. Waarom? Omdat je in dit geval geen plastic flesjes hoeft te kopen. Hoewel het water in het buitenland niet altijd te drinken is, is er overal wel een plek waar je wel schoonwater hebt. Bekijk hier dus echt de mogelijkheden!

 

Duurzame accommodatie kiezen

Je kunt vooraf al bekijken of het mogelijk is om naar een duurzame vakantiebestemming te reizen. Zodra je dit doet, kun je uiteraard ook kijken of er een duurzame accommodatie beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet. Waar je aan zou kunnen denken bij een duurzame accommodatie? Een accommodatie die beschikt over houten lodges of hotelkamers met daarin veel natuurlijke materialen.

 

Veel wandelen

Veel wandelen

Als je op een vakantiebestemming bent, wil je vast veel gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van leuke bezienswaardigheden. Het kan zo zijn dat op jouw vakantiebestemming de bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Dan is het logisch dat je bijvoorbeeld met de metro, trein of bus naar deze locatie reist. Echter is het vaak ook zo dat er bezienswaardigheden redelijk dichtbij elkaar liggen. Dan is het natuurlijk een aanrader om gewoon lekker te gaan wandelen. Wandelen is tenslotte een stuk beter voor het milieu. Kijk dus eens of je wat vaker de wandelschoenen aan kunt trekken in plaats van het openbaar vervoer te pakken.

 

Kortom, er zijn best een aantal dingen die je kunt doen om duurzamer te reizen. Het is tenslotte ook op vakantie goed om met duurzaamheid rekening te houden. Niet alleen met reizen kun je hier rekening mee houden. Wist je ook dat er tegenwoordig steeds meer kleding op een duurzame manier gemaakt wordt? Denk aan bijvoorbeeld jassen, truien, T-shirts of boxers. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het leven, dus probeer hier zoveel mogelijk aan te denken!

september 13, 2021
ecotoerism1
Blog