Reizen in een camper steeds populairder

Vergeet een vakantie naar Aruba of de Verenigde Staten; kies voor een rondrit met een camper! Niet eerder was het huren van een camper zo populair, als dat dit in het huidige jaar is. Ook vorig jaar deden verhuurders van campers goede zaken. Naast het feit dat een grote groep Nederlanders een camper huurt, neemt ook de vraag naar nieuwe en tweedehands campers toe. Men gebruikt het opgespaarde spaargeld om dit in een camper te stoppen. Het beste moment om een camper te kopen is het najaar. Veel mensen bij wie het rondtrekken met een camper toch niet bevallen is, verkopen deze voor de winterperiode. Zo hoeft de camper niet gestald te worden. Een goede kans voor mensen die momenteel op zoek zijn naar een camper.

 

Camper huren in het buitenland

Wanneer je toch voor een vakantie naar Aruba of Amerika kiest, kun je aldaar een camper huren. Ook in het buitenland vind je verschillende verhuurders van het populaire vervoersmiddel. Het fijne aan een camper is de mogelijkheid om op je eigen tempo rond te trekken. Daarbij kennen verschillende steden een plek waar je met de camper mag overnachten. Zo ben je niet afhankelijk van een camping of vakantiepark. Bekijk zelf de Woty reisinformatie van landen in Europa eens, om vervolgens een tocht uit te stippelen voor een vakantie met de camper. Houd er rekening mee dat er voor dit jaar nauwelijks nog te huur aangeboden campers verkrijgbaar zijn. De agenda’s zitten helemaal vol, melden verschillende verhuurders.

 

Vliegen voor veel gezinnen een te groot risico

Het is niet voor niets dat een camper huren zo populair is momenteel. Met name de kinderen van gezinnen zijn vaak nog niet gevaccineerd. Het maakt dat zij een reis per vliegtuig een te groot risico vinden. Je moet er niet aan denken, dat je met corona in een buitenlands ziekenhuis komt te liggen. Gezinnen wachten tot zij volledig gevaccineerd zijn. Veel reisbureaus merken dat het aantal boekingen voor komend najaar toeneemt. Mensen die in de zomer nog niet op vakantie zijn gegaan, plannen hun trip voor het najaar. Ook omdat het prettig is om in de herfst in een warm en zonnig land te verblijven.

 

Campers en kampeerauto’s verschillen van elkaar

Naast de campers zijn ook zogenaamde kampeerauto’s erg populair. Een belangrijk verschil tussen de camper en kampeerauto zit in het feit, dat de kampeerauto geen douche en toilet aan boord heeft. Iets wat wel geldt voor de camper. De kampeerauto is vaak een omgebouwd busje, waarin je kunt zitten en ’s nachts kunt slapen. Het voordeel van een kampeerauto is dat deze veel compacter is dan een camper. Nadeel is dat je minder luxe aan boord hebt tijdens je vakantie.

september 22, 2021
ecotoerism1
Blog