De leukste wandelroutes in Duitsland

Duitsland is een land vol natuurlijke schoonheid, en een van de beste manieren om het te ervaren is door te wandelen. Met een veelheid aan paden en bestemmingen om uit te kiezen, is wandelen in Duitsland een lonende ervaring voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Perfect dus om te wandelen tijdens de vakantie in Duitsland. Plan je volgende wandelavontuur op een van de vele paden in Duitsland en boek snel een vakantiehuis. 

Eifel  

Een van de bekendste gebieden in de Eifel is Nationaal Park Eifel. Het beslaat zo’n 110 vierkante kilometer en kent een aantal zeldzame bewoners, zoals de zwarte ooievaar, de oehoe en de wilde kat. Deze soorten worden hier beschermd, samen met de bijzondere natuur in het gebied. De bedoeling is dat de natuur hier zijn gang kan gaan, zonder bemoeienis van de mens. De Eifel is een schitterend gebied om te wandelen en te genieten van de bijzondere flora en fauna. Met een vakantiehuis in de Eifel stapt u zo de indrukwekkende natuur in. 

Zwarte Woud  

Een van de meest populaire wandelroutes in Duitsland is het Zwarte Woud. Het bos beslaat een oppervlakte van 6.000 vierkante kilometer en de paden lopen langs rivieren, valleien en heuvels, die enkele van de beste uitzichten op het bos bieden. Het pad biedt een verscheidenheid aan wandelmogelijkheden, van korte wandelingen van een paar uur tot uitgebreide wandelingen van meerdere dagen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de pittoreske dorpjes, de heerlijke lokale keuken en prachtige landschappen. 

Beierse Alpen  

Een andere must-visit wandelroute is de Beierse Alpen. De Beierse Alpen, genesteld in het zuiden van Duitsland, bieden enkele van de meest iconische wandelervaringen van het land. Paden zoals het Kehlsteinhaus of Berchtesgaden bieden een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, terwijl paden zoals Eibsee en Zugspitze naar de hoogste top van Duitsland leiden. Wandelaars kunnen ook een bezoek brengen aan de Dachstein-ijsgrot of historische kastelen verkennen tijdens een wandeling in de regio. 

Harzgebergte  

Het Harzgebergte biedt een meeslepende wandelervaring voor diegenen die de fascinerende natuur en adembenemende natuurlijke landschappen van Duitsland willen observeren. De dichte bossen en grillige kliffen van het Harzgebergte zijn bezaaid met kleine rustieke dorpjes en middeleeuwse kastelen. Een must-see bestemming op deze route is de Brocken-top, de hoogste berg in Noord-Duitsland met een hoogte van 1.141 meter. 

Nationaal Park Sächsische Schweiz  

Een van de minder bekende wandelroutes in Duitsland is het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Ondanks zijn naam ligt dit wandelpad in Duitsland en niet in Zwitserland. Het gebied is een doolhof van indrukwekkende rotsformaties en weelderige bossen, met een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde paden, perfect voor ontdekkingsreizigers die willen verdwalen. De Bastei-brug is een van de meest populaire wandelplekken en biedt een ongelooflijk uitzicht op de vallei van de rivier de Elbe. 

Kortom, Duitsland is de thuisbasis van enkele van de beste wandelroutes ter wereld, waardoor het een paradijs is voor buitenenthousiastelingen. Bent u een wandelfanaat? In Duitsland, maar ook in Nederland en België zijn er veel mooie routes die u kunt lopen. Wanneer u hier een vakantiehuis huurt, dan kunt u genieten van een actieve vakantie in de natuur. 

januari 26, 2024
ecotoerism1
Blog