Zon- én natuurvakantie? Hier moet je zijn!

Een vakantie boeken kan een hele klus zijn, de wereld is groot en de keuze aan bestemmingen dus enorm. Ook kan het zo zijn dat je met een gezelschap gaat waar de wensen zeer uiteenlopen; de één wil lekker bakken in de zon terwijl de ander op avontuur wil. Gelukkig zijn er bestemmingen die beide combineren, op avontuur in de natuur en lekker bijkomen op het strand. En hier hoef je geen eens voor naar de andere kant van de wereld. Ook binnen Europa zijn hier topbestemmingen voor te vinden. Bestemmingen die binnen een paar uur vliegen zijn te bereiken en ook geschikt zijn voor ecologisch toerisme. Welke dat zijn? 

Canarische eilanden      

Omtrent de Canarische eilanden hangen nog veel vooroordelen. Het zou een oord zijn vol pensionado’s waar weinig cultuur en natuur aanwezig is. Maar dit beeld is gelukkig wel aan het veranderen. Wanneer we kijken naar een stad als Las Palmas, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het een prachtige stad boordevol cultuur is. Maar ook het landschap op de Canarische eilanden is waanzinnig indrukwekkend. Oorspronkelijk zijn het vulkanen, dit zie je ook terug aan het robuuste landschap. Daarmee zijn de Canarische eilanden waanzinnig om te wandelen en hiken. Dus de Canarische eilanden; van zon, via cultuur naar natuur.  

Canarische eilanden      

Nog meer wandelen 

Wanneer je de wandelschoenen graag aantrekt, dan is er naast de Canarische eilanden eigenlijk nog een andere bestemming die je moet bezoeken. En dat is Madeira! Madeira is echt prachtig en indrukwekkend, vooral qua natuur. Daarnaast is het klimaat ook nog eens van zodanige aard dat het zeer aangenaam is, maar niet té heet. Het is er ongeveer iedere dag tussen de 15 en 25 graden, ideaal om lekker in te wandelen. Doordat het ook veel regent is het prachtig groen, en is de flora en fauna indrukwekkend. Ook het glooiende en heuvelachtige landschap biedt volop uitdaging! Daarnaast is het eiland ook heel erg bezig met verduurzaming en ecologisch verantwoord toerisme. Daarmee zijn er de leukste lodges midden in de natuur te huren die compleet zelfvoorzienend zijn.  

Dus wil jij een afwisselende vakantie met volop avontuur en zon? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar Madeira en de Canarische eilanden. Het voordeel van deze bestemming is ook nog eens dat het uit meerdere eilanden bestaat, dus éénmaal verslingerd aan een bestemming betekent dat je er vaker heen kunt reizen om alle eilanden één voor één te verkennen. Hoe leuk is dat?

januari 19, 2024
ecotoerism1
Blog