Geniet van de natuur in Noord-Amerika

Noord-Amerika staat bij velen onder andere ook bekend om de prachtige natuur die hier te bezichtigen is. Het continent is natuurlijk erg groot en strekt zich uit over verschillende klimaatzones. Zo zijn er in Noord-Amerika meer dan genoeg plaatsen waar je als ecotoerist van verschillende landschappen en natuur kunt genieten. In dit artikel geven wij een aantal tips voor wat je als ecotoerist in Noord-Amerika absoluut niet zou mogen missen.

 

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten is rijk aan prachtige natuur en indrukwekkende landschappen. Houd je van ruig landschap, dan kun je bijvoorbeeld het desolate Badlands National park bezoeken. Dit nationale park is gelegen in de staat South Dakota. Het landschap dat je hier kunt zien is ruig, en heeft een ‘verlaten’ karakter. Daarnaast zijn hier ook nog wilde dieren te zien. Een ander, totaal ander soort landschap is te zien in New Mexico, bij de White Sands National Monument. Hier kun je wandelen door spierwitte duinen, die niet van zand zijn gemaakt, maar zijn gevormd uit fijne gipskristallen. Zeker een unieke ervaring! Naast de nationale parken hebben de Verenigde Staten meer te bieden. Zo heb je in Florida de Sanibel en Captiva Island. Dit eiland is overspoeld door prachtige schelpen, en als je geluk hebt zal je vanaf de kustlijn zo nu en dan een dolfijn zien zwemmen. Voor prachtige natuur raden we je dus aan om te reizen naar de Verenigde staten.

 

Canada

Canada is ook een land waar natuurliefhebbers het zeker naar hun zin zullen hebben. In Canada zijn er ook talloze nationale parken te vinden. In de nationale parken in Canada kun je veelal genieten van een ijzig landschap en van wilde dieren. Zo heb je het Nationaal Park Jasper, waar je kunt genieten van de natuur, watervallen, prachtige meren en kloven in de rotsen. Als je houdt van ongerepte natuur, bezoek dan het Algonquin Park in Ontario. De natuur is hier prachtig onaangeraakt gebleven en je kunt hier prachtig kamperen. Tegelijkertijd kun je hier wilde dieren spotten. Zo heb je hier ongeveer 130 verschillende soorten vogels rondvliegen, en leven hier wel 40 soorten zoogdieren. Een andere tip is om de Niagra Falls te bezoeken. Hier komen weliswaar per jaar miljoenen toeristen op af. Hoedanook kun je de Niagra Falls niet overslaan wanneer je Canada bezoekt.

 

Noord-Amerika is een continent met geweldig veel prachtige natuur om te bekijken en door te wandelen. Zo kun je in Noord-Amerika veel verschillende unieke landschappen bezichtigen die je nooit meer zult vergeten. Het continent is dan ook zeker geschikt voor de echte natuurliefhebber.

juni 9, 2023
ecotoerism1
Blog