Werk slim, niet hard: de voordelen van werken op afstand

Sinds de coronacrisis gaat het veel over het nieuwe werken. Daarmee wordt gedoeld op remote of hybride werken, oftewel volledig of deels vanuit huis. Het slimme werken is een nieuwe in dit rijtje. Dit is een vorm van remote werken, een zeer aangename om precies te zijn. Bij het slimme werken ben je op de locatie van je dromen en lig je tussen het werken door aan het zwembad, of maak je een wandeling door een berglandschap. In dit artikel ontdek je de voordelen van werken op afstand.

Je bent productiever

Het is echt waar, als je niet op kantoor zit ben je productiever. Dat heeft er deels mee te maken dat je niet word afgeleid door je collega’s. Het is hartstikke gezellig om met je collega’s over van alles te kletsen, het komt de productiviteit niet echt ten goede. Werk je op afstand, dan heb je hier geen last van.

Daarnaast hebben diverse studies aangetoond dat je gemotiveerder bent als je op afstand werkt. En zeker als dit op een fraaie locatie is. Hoe sneller je je werk af hebt, hoe eerder je kunt gaan genieten.

Altijd een werkplek en de beste spullen

Als je remote werkt, hoef je nooit met een collega in de clinch over een werkplek. Sterker nog, in overleg met je werkgever kun je op zoek gaan naar de beste laptop. Deze laptop is meteen het belangrijkste apparaat dat je nodig hebt om op afstand te werken. Een goede wifi verbinding is uiteraard een vereiste. Daar moet je dus rekening mee houden als je je bestemming uitkiest.

Je bent gelukkiger en gezonder

Werken vanuit een plek waar je graag bent zorgt vanzelf voor een hoop geluk en gezondheid. Stress mag niet onderschat worden. Als je op een plek werkt waar je niet graag bent, ga je niet alleen met tegenzin naar je werk. De gevolgen voor je gezondheid kunnen groot zijn. Dit varieert van algehele malaise en moeheid tot ernstige klachten zoals een verhoogde bloeddruk en zelfs hartklachten. Dus als jij vrolijk wordt van werken met een uitzicht op de Middellandse Zee, zet daar dan vol op in.

Een onvergetelijke ervaring

Werken in het buitenland is een onvergetelijke ervaring. Je proeft van een onbekende cultuur, leert de taal en de mensen kennen, en zet als mens grote stappen. Daarnaast bouw je een stuk ruggengraat op. In het buitenland wonen en werken is niet eenvoudig, omdat er een hoop zaken anders zijn dan in Nederland. Door je hier doorheen te slaan, sta je de rest van je leven (nog) steviger in je schoenen.

Er is maar weinig nodig

Je baan moet zich uiteraard lenen voor werken vanuit het buitenland. Maar als dat zo is, heb je maar weinig nodig. Ga op zoek naar de beste koop laptop en je bent al een heel eind. Verder heb je een dak boven je hoofd en een wifi verbinding nodig en dat was het. Wat houdt je nog tegen?

mei 23, 2023
ecotoerism1
Blog