Goedkoop op vakantie? Slimme tips!

Wist je dat we op vakantie vaak meer geld uitgeven dan nodig is? Als dit je niets uitmaakt, hoef je je er natuurlijk niet druk om te maken. Maar als je liever wat geld wilt besparen op reis, heb je zeker baat bij deze slimme tips. Het is immers mooi meegenomen om net wat goedkoper op vakantie te gaan!

 

Koffers pakken: besparen op benodigdheden

 

Je geeft natuurlijk niet alleen geld uit tijdens de vakantie, maar ook daarvoor al. Sla niet zomaar alle spullen die je denkt nodig te hebben in, maar maak een kritische selectie. Moet je echt drie nieuwe shorts kopen voor die vakantie, of is één leuk nieuw broekje voldoende? Hetzelfde geldt voor praktische benodigdheden: soms willen we té goed voorbereid op pad gaan, maar gebruiken we de helft van de spullen niet. Wie lichtbepakt reist, kan zelfs kleinere rugzakken meenemen als bagage. Of denk natuurlijk aan een koffer. Hier kun je maar beter wel voor kwaliteit kiezen, zodat je lang met de koffer doet. Met een stevige Samsonite koffer ga je onbezorgd op pad!

 

Besparen op accommodatie

 

Waar je nog meer op kunt letten bij het regelen van de reis? Bespaar op de kosten voor de accommodatie! Als je in een hotel logeert, kun je deals bekijken. Een hotel met minder sterren is vaak goedkoper dan een luxe hotel: dit is tevens iets om rekening mee te houden. Je bent op vakantie vaak de hele dag op pad, is het dan echt wel nodig om veel voor het hotel te moeten betalen? Grote kans dat je er enkel komt om te slapen. Of ga eens kamperen: hier liggen de kosten een stuk lager, en het is een mooie ervaring.

 

Besparen op vervoer

 

Ook op vervoer kun je besparen. Ga je met het vliegtuig? Probeer dan de deals in de gaten te houden. De ene dag is een vlucht goedkoper dan de andere dag. Als je met de auto reist, is het goedkoper om met meerdere mensen in een auto te gaan. Ook de trein is een optie: wie vroeg boekt, kan soms voor een prikkie een treinkaartje scoren. Of ga met de fiets op pad, om pas echt reiskosten te besparen! Op de plek van bestemming kun je op zoek gaan naar de goedkoopste partij om een auto te huren.

 

Vermijd het hoogseizoen

Vermijd het hoogseizoen

 

Het moment waarop je op vakantie gaat, telt tevens mee. In het hoogseizoen zijn de prijzen het hoogst. Ga daarom liever vlak voor of na het hoofdseizoen op reis: je kunt flink wat kosten besparen. Zowel bij het boeken als op de plek van bestemming. Als je helemaal buiten het seizoen reist, profiteer je hier maximaal van. Denk eens aan een vakantie in januari of februari!

 

Laat je niet afzetten

 

De laatste tip: laat je niet afzetten op de plek van bestemming. Men heeft snel door dat je een toerist bent, en kan onnodig hoge prijzen vragen. Zoek de gangbare prijzen daarom vooraf op. Een handig stukje kennis!

juli 29, 2022
ecotoerism1
Blog