Bezienswaardigheden Kos

 

Het eiland Kos in Griekenland heeft een aantal bezienswaardigheden die kenmerkend zijn voor het eiland,  deze top 10 van meest belangrijke bezienswaardigheden Kos is leuk om tijdens een vakantie te bezoeken.

 

bezienswaardigheden Kos

 

Bezienswaardigheden Kos – top 10

 

1) Kos-stad is de hoofdstad van het eiland en het culturele centrum, er zijn veel bezienswaardigheden uit verschillende tijden zoals het Venetiaanse kasteel van de ridders, de oude boogbrug met de laan met palmbomen, de plataan van Hippocrates, een oude sarcofaag en het oudste stadsdeel van Kos-stad met de opgravingen zoals het oude theater.

 

2) De oude Agora, het marktplein, was naast de haven gebouwd om de handel te bevorderen. Het terrein van de opgravingen van de oude Agora ligt in de havenwijk in het oosten van Kos-stad.

 

3) De meest bekende bezienswaardigheid van Kos is het Asklepion, het heiligdom is uniek in de hele Dodekanesos. Op deze plaats stichtte de beroemde arts Hippocrates van Kos in de vierde eeuw v. Chr. zijn medische school, later werd dit het bekendste geneeskundige centrum van de antieke wereld.

 

4) De Wetlands is een beschermd natuurgebied in het noordoosten op Kos bij Psalidi en achter het Ramira strand met een oppervlakte van bijna 10.000 hectare en een hoogte van 0 tot 840 meter. In het gebied liggen een meer, twee wetlands en het is een vogelrijk gebied.

 

5) Embros Thermae, de thermen, net voorbij het strand Agios Fokas achter de kaap aan de zuidoost kust zijn drukbezochte warmwaterbronnen met zwavelhoudend water van het tegenoverliggende vulkanische eiland Nisyros.

 

 

6) Het Dikeos gebergte in het zuiden op het eiland is een kenmerkende bezienswaardigheid op het verder vlakke eiland, rondom en op de berg liggen een aantal sfeervolle traditionele dorpen zoals Zia en Asfendiou.

 

7) Palio Pyli ligt op de noordelijke helling van de Dikeos, het is een verlaten dorp maar met een bijzonder mooie ligging. Bezienswaardigheden zijn de ruïnes van drie Byzantijnse kerken en een oude vesting met schitterend uitzicht op de noordkust van Kos en twee eilanden.

 

8) Het kasteel van Antimachia, het volksmuseum en de traditionele windmolen bij het dorp liggen in een mooie rustige omgeving, zes kilometer ten zuiden van Mastichari. In het Huis van Antimachia is te zien hoe het boerenleven er vroeger uitzag.

 

9) Het eilandje Kastri voor de kust van Kefalos in het zuidwesten van Kos is een rotsachtig eiland met een vervallen kasteel op de top en de mooi gelegen Agios Nikolaos kapel. In het aan de kust liggende Agios Stephanos liggen de restanten van twee vroegchristelijke kerken met mooie mozaïekvloeren. Kefalos zelf is een van de meest authentieke en minst toeristische dorpen van Kos.

 

10) De meest populaire excursie vanaf Kos is een boottocht naar de eilanden Pserimos en Kalymnos. Pserimos is een klein eiland en heeft mooie lange zandstranden, Kalymnos is een bergachtig eiland met vruchtbare valleien, mooie stranden en veel grotten. Het is ook het eiland van de sponsduikers, er is een kleine sponzenfabriek en er zijn winkeltjes die natuurlijke spons verkopen. Tijdens deze excursie is er vaak een lunch aan boord of op het eilandje Pserimos.