Ontdek de schoonheid van Peloponnesos

Het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland heet Peloponnesos. Dit schiereiland ligt op een steenworp afstand van Athene en is een bergachtig district. Behalve bergen herbergt de Peloponnesos meerdere rivieren, lagunes en meren. Ook heeft het vele historische plekken die je beslist een keer moet hebben gezien. En uiteraard zijn de bewoners van Peloponnesos vriendelijk en gastvrij, zoals we gewend zijn vanuit de Griekse cultuur. Ook al trekt het jaarlijks veel bezoekers, toch vind je er nog vele gebieden waar het toerisme kleinschalig is opgezet en je echt tot rust komt. Niet voor niets wordt Peloponnesos door Lonely Planet bestempeld als één van de meest bijzondere bestemmingen van Europa.

De Olympische Spelen

Je kunt vooraf een route uitstippelen om alle hoogtepunten van Peloponnesos te bezoeken of op de bonnefooi gaan. Wat je in ieder geval niet moet vergeten is het afsluiten van een goede reisverzekering. Een plek die je zeker gezien moet hebben is Olympia, gelegen in het gewest Elia. Hier zijn de Olympische Spelen ooit begonnen en de bekende Olympische vlam wordt hier nog altijd aangestoken. Je kunt er het museum van de geschiedenis van de Olympische Spelen en het archeologisch museum van Olympia bezoeken. In Elia bevindt zich ook het dorpje Kyllini. Behalve om de ongerepte natuur is Kyllini ook bekend om zijn warmwaterbronnen. Het grondwater heeft een aangename temperatuur en bevat mineralen die erg goed zijn voor je lichaam.

Weg van de drukte

Centraal gelegen bevindt zich het grootste gewest van de Peloponnesos: Arkadia. Wil je echt weg van de drukte, dan lukt dat uitstekend in dit gebied. Het heeft prachtige berglandschappen waar je urenlang kunt wandelen, je kunt er rotsklimmen of door de Lousios kloof lopen. In tegenstelling tot vele andere vind je hier nog stranden waar je je ‘alleen op de wereld’ waant. Neem een duik in de Egeïsche zee en geniet van het prachtige uitzicht. Hier ervaar je echt het gevoel dat je niets kan gebeuren. Met een doorlopende reisverzekering hoef je je in ieder geval ook geen zorgen te maken.

Een gebied met een Nederlands tintje

In het noordoosten van de Peloponnesos ligt het gewest Argolis. Het heeft indrukwekkende kastelen, theaters, fraaie kerken en kloosters. Waar je Argolis ook van kunt kennen is het stadje Kranidi. Dit is bekend geworden omdat vlakbij Kranidi het vakantiehuis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima ligt. Wie weet, met een beetje geluk spot je er onze royals ergens in de buurt. Op de Peloponnesos is uiteraard nog veel meer te zien en te beleven dan hier is omschreven. Ervaar zelf waarom het zo’n prachtig schiereiland is waar je nog volop kunt genieten van rust, cultuur, historie en de schitterende natuur.

maart 11, 2024
ecotoerism1
Blog