Vergeet je niet een reisverzekering af te sluiten?

Ben je van plan om binnenkort weer nieuwe plekken in Europa te ontdekken? Dan is het belangrijk dat je op tijd een Univé reisverzekering afsluit. Met deze verzekering kun je een hoop problemen voorkomen. Het is namelijk het perfecte vangnet voor noodsituaties. Gebeurt er iets waarbij je meteen hulp nodig hebt, dan kun je gelijk een beroep doen op je verzekeraar die je te hulp zal schieten. We laten je graag zien hoe je een reisverzekering kunt afsluiten en hoe je hem zo goed mogelijk afstemt op je reis en reisplannen.

Van een reisverzekering kun je alleen maar voordeel hebben

Soms vragen mensen zich af of een reisverzekering wel echt nodig is? Het antwoord is eigenlijk altijd ‘ja’. Er kan namelijk veel misgaan tijdens je reis. Misschien word je ziek, misschien raakt je bagage kwijt, misschien loop je forse vertraging op waardoor je een extra nacht in een hotel moet boeken; noem het maar op. Het heeft niet veel zin om alle rampscenario’s uit te werken. Wat veel belangrijker is, is dat je in staat bent om dergelijke problemen snel weer op te lossen. Vandaar dat een reisverzekering een must is. Met dit pakket kun je namelijk gelijk hulp inschakelen wanneer je hulp nodig hebt. Een telefoontje naar je verzekeraar is vaak genoeg om een oplossing te vinden. Ben je bijvoorbeeld ziek, dan kun je via je verzekeraar te horen krijgen naar welk ziekenhuis je kunt gaan. Ook kan je verzekeraar het vervoer regelen naar dit ziekenhuis zodat jij daar geen werk van hebt.

Neem ook altijd een annuleringsverzekering bij je polis

Een goede reisverzekering houdt rekening met alle risico’s die je kunt lopen. Hieronder vallen ook de risico’s voorafgaand aan je reis. Het kan namelijk gebeuren dat er iets is waardoor je ineens niet meer op reis kunt gaan. Vandaar dat we je aanraden om ook altijd een annuleringsverzekering via Univé af te sluiten. Met dit pakket weet je zeker dat je geen geld kwijtraakt wanneer er iets niet helemaal gaat zoals je zou willen. Ook tijdens je vakantie is een annuleringsverzekering ideaal. Het kan namelijk gebeuren dat je te horen krijgt dat er iets ernstigs gebeurd is waardoor je snel terug naar huis moet gaan. Op dat moment kun je contact opnemen met je verzekeraar die de terugreis voor je kan organiseren en betalen. Zo weet je zeker dat je snel weer bij de mensen bent waar je om geeft, zonder dat je zelf de portemonnee hoeft te trekken. Voeg daarom altijd een annuleringsverzekering toe.

Een verzekering perfect afstemmen met extra dekkingen

Een verzekering perfect afstemmen met extra dekkingen

Een goede verzekering is er een die helemaal op jou afgestemd is. Kijk daarom ook altijd even naar de extra dekkingen. Je kunt met deze extra polissen je verzekering helemaal afstemmen op je wensen en plannen. Wil je lang op vakantie? Zorg dan dat je je maximale reisduur verlengt. Dit kan tot maximaal 180 dagen wat betekent dat je bijna een half jaar op reis kunt gaan. Ook kun je kiezen om je bagage extra te verzekeren. Mocht je iets verliezen op welke manier dan ook, dan kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar. Zo zorgt een tegenslag er niet voor dat je hele vakantie in het water valt, maar kun je snel weer de draad oppakken. Wil je je polis gelijk regelen? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om je polis samen te stellen, je premie te berekenen en je verzekering gelijk af te sluiten. Het is in een mum van tijd geregeld en je hebt dan vele risico’s uitgebannen. Succes!

maart 12, 2024
ecotoerism1
Blog