Wat is verzekerd met een doorlopende reisverzekering?

Vind je het heerlijk om zo nu en dan een weekendje weg te gaan? Of ga je zelfs meerdere malen per jaar op vakantie naar het buitenland? Dan is het belangrijk om je goed te verzekeren. Je verwacht misschien niet dat jou iets kan gebeuren tijdens zo’n tripje, maar dat is wel degelijk het geval. Sluit daarom een reisverzekering af. Wanneer je regelmatig een dagje uit, weekendje weg of op vakantie gaat, kies je voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar door goed verzekerd. Maar wat is er eigenlijk verzekerd met een doorlopende reisverzekering. In de onderstaande tekst geven wij jou antwoord op deze vraag.


Dekking van doorlopende reisverzekering

 

Wie er goed verzekerd op uit wil gaan, sluit een doorlopende reisverzekering af. Deze verzekering biedt namelijk uitkomst in verschillende situaties. Er zijn mensen die direct een reisverzekering afsluiten, maar dit geldt niet voor iedereen. Zo wil jij mogelijk eerst weten wat er precies vergoed wordt met een doorlopende reisverzekering. Om jou een handje te helpen, zetten we hier op een rijtje wat er verzekerd is als je een doorlopende reisverzekering afsluit.

– Dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland.
– Trips in Nederland met een geboekte overnachting.
– De terugreis als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt.
– De terugreis als je zaakwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdt.
– Kosten van vervoer na een ongeval of overlijden.

 

Wat is er niet verzekerd?

Wat is er niet verzekerd

 

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door goed verzekerd tijdens uitjes. Toch is het niet zo dat alle schade die tijdens een dagje uit, weekendje weg of vakantie ontstaat ook vergoed wordt door deze verzekering. Er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. Zo vallen niet-noodzakelijke reizen naar een gebied met kleurcode ‘en alle reizen naar een gebied met kleurcode ‘geel’ niet binnen de dekking van een doorlopende reisverzekering. Dit geldt eveneens voor het verplichte of vrijwillig gekozen eigen risico van je zorgverzekering. Tot slot worden ook deuken, krassen of vlekken in je koffer niet vergoed door een verzekeraar.


Overweeg aanvullende verzekeringen


Voor sommige mensen volstaat de standaard dekking van een doorlopende reisverzekering, maar dit geldt niet voor iedereen. Wil je dat er zaken gedekt worden die niet zijn opgenomen in de dekking? Dan kun jij je aanvullend verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten die aansluiten op een doorlopende reisverzekering. Zo kun je jouw bagage bijvoorbeeld verzekeren, evenals winter- en onderwatersport.

Vaak wordt er gekozen voor een doorlopende reis en annuleringsverzekering. Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd wanneer je jouw reis plotseling moet annuleren of onderbreken. Dit kan gebeuren als jijzelf of een persoon om wie je erg veel geeft ernstig ziek wordt, overlijdt of een ernstig ongeval krijgt. Ook bij vertraging van meer dan 8 uur ben je verzekerd met een aanvullende annuleringsverzekering. Kortom: met deze aanvullende dekking hoef jij je geen zorgen meer te maken over extra kosten tijdens een dagje uit, weekendje weg of vakantie.

 

februari 18, 2022
ecotoerism1
Blog