5 natuurgebieden in Europa om met de fiets te verkennen

Voor sommigen van ons is de fiets een vervoersmiddel dat ons dagelijks van A naar B brengt en dat geen associatie met ontspanning heeft. Maar anderen weten hoe heerlijk het kan zijn om te onthaasten door lekker te toeren op de fiets. In Nederland kun je snel uitgekeken raken, maar elders in Europa kun je uitstekend terecht voor prachtige fietsvakanties. We bespreken vijf natuurgebieden in Europa om met de fiets te verkennen. Op zoek naar een geschikte fiets? Op Bikester vind je de meeste geschikte toerfietsen.

 

Beierse Alpen, Duitsland

In het zuiden van Duitsland, op de grens met Oostenrijk, vind je de Beierse Alpen. Dit berggebied met middelhoge bergen leent zich uitstekend voor verschillende outdoor activiteiten, waaronder fietsen. Je rijdt er door mooie bossen, hebt er prachtige vergezichten over meren en ook vind je er verschillende kastelen. In de herfst, als de bladeren verkleuren, is het er op z’n mooist.

 

Wallis, Zwitserland

Wallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland, tegen de Franse en Italiaanse grens aan. Dit prachtige berggebied biedt ruime fietspaden en de keuze uit een mooie route langs de Rhône of juist een uitdagende route over de bergen in het gebied. In totaal is er in Wallis 1600 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Omdat het aantal zonne-uren in Wallis hoog is, is het ook nog eens goed toeven op de fiets.

 

Hebriden, Schotland

Hebriden, Schotland

Voor een bijzondere en gevarieerde fietsvakantie is de Hebridean Way in Schotland aan te raden. Deze 297 kilometer lange route voert je over maar liefst tien spectaculaire Schotse eilanden. Onderweg zie je er adembenemende ruige natuur, maar ook bijna paradijselijk witte stranden en natuurlijk pittoreske Schotse dorpjes. Om de route in zijn geheel af te leggen, maak je gebruik van twee veerboten en zes bruggen om tussen de verschillende eilanden te hoppen.

 

Triglav, Slovenië

Ontdek de schoonheid van het rustige Slovenië, het Oostenrijk van het voormalige Joegoslavië. In het dunbevolkte westen van het land vind je een berggebied waarvan een groot deel is ondergebracht in een natuurpark en waar het heerlijk fietsen is. In het midden ligt de imposante, 2863 hoge berg Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Je route kan je in een cirkel om deze berg heen leiden. Houd er rekening mee dat je af en toe behoorlijk moet klimmen en dalen, hoewel je hoofdzakelijk door dalen rijdt.

 

Südtirol en Trentino, Italië

Ook in Italië kun je uitstekend terecht voor mooie fietsroutes. In het bijzonder de route van Resia naar het Gardameer. Hier fiets je door de prachtige gletsjerdalen van Südtirol en Trentino over een fietspad van 200 kilometer lang dat vrijwel geheel autovrij is. Je daalt af van de 1455 meter hoge Reschenpas, die gesitueerd is op de grens met Oostenrijk, naar het beroemde Lago di Garda op slechts 65 meter hoogte. Onderweg kom je langs allerlei leuke bergdorpjes, heel veel appelboomgaarden, charmante stadjes die geheel in het teken staat van de wijnproductie én een aantal fraaie, kleinere Italiaanse steden. Als je het azuurblauwe Gardameer hebt bereikt, zit de route erop maar kan je vakantie natuurlijk nog even doorgaan.

Haal de fietsendrager dus maar onder het stof vandaan, koop er een of kies je gewenste bestemming en huur ter plekke een fiets. Op de fiets ben je veel meer in contact met de omgeving dan in de auto of de trein. Het is dan ook de beste manier om optimaal te genieten van een mooie omgeving.

januari 12, 2022
ecotoerism1
Blog