Italië bezoeken? Denk dan aan een agriturismo!

Heb je een vakantie naar Italië op het oog? Dan heb je in ieder geval een prachtige bestemming voor ogen. Dit land biedt namelijk mogelijkheden voor iedereen. Je kunt hier namelijk terecht voor stedentrips, zonvakanties, skivakanties maar ook voor actieve vakanties. Het is dus een land dat eigenlijk iedereen wel eens bezocht moet hebben. Nu is dit ook wel terug te zien in de hoeveelheid hotels et cetera in dit land. Het toerisme lijkt in sommige plekken zelfs de overhand te krijgen. Dit zorgt er dan ook voor dat het een stuk lastiger is om de échte Italiaanse cultuur te ervaren. Benieuwd hoe je dit toch kunt doen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

 

Verblijfplaats

De verblijfplaats is van grote invloed op jouw vakantie ervaring. Wil jij het échte Italië ervaren? Dan kunnen we je adviseren om de grote steden en de grote hotelketens te mijden. De cultuur is hier enorm toeristisch en je zult de Italiaanse cultuur hier niet echt kunnen ervaren. Als je op zoek bent naar een dergelijke accommodatie buiten de stad, dan moet je op zoek naar een agriturismo Italie. Dit is een woonboerderij die buiten de grote stad ligt. In de agriturismo verblijf je dus op het platteland en hier zul je dan ook nog de echte Italiaanse cultuur ervaren. Je zult hier veel minder toeristen tegenkomen en veel meer geboren Italianen.

 

Kindvriendelijke agriturismo bezoeken   

Een vakantie in een agriturismo is er eentje waar iedereen terecht kan. Je kunt hier als stel heen om even helemaal tot rust te komen, maar ook als stel met de kinderen. Voor de kinderen is dit namelijk ook een perfecte vakantie. Doordat je je niet in de drukte van de grote stad bevindt kun je je kinderen namelijk vrijer laten. Je kunt ze lekker laten spelen in de speeltuin van de kindvriendelijke agriturismo. De kinderen zullen hierdoor een veel leukere vakantie ervaren doordat ze niet zo strak aan het lijntje gehouden worden. Daarnaast kun jij ook weer veel meer genieten omdat je steeds op je kinderen hoeft te letten!

januari 10, 2022
ecotoerism1
Blog