Online een reisverzekering afsluiten doe je zo

Wil je zorgeloos genieten van jouw vakantie? Vergeet je dan niet je goed te verzekeren voordat je vertrekt. In het buitenland kun je namelijk met verschillende problemen te maken krijgen. Je kunt bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeval, maar ook je bagage kan gestolen worden. Met een reisverzekering worden dit soort gebeurtenissen gedekt. Reden genoeg om er vandaag nog eentje af te sluiten. In deze tekst vertellen wij je hoe online een reisverzekering afsluiten in zijn werk gaat.


Europa of wereld?

 

Wie online een reisverzekering afsluit, moet een aantal keuzes maken. Allereerst moet je een keuze maken voor wat betreft het verzekerde gebied. Je kunt hierbij kiezen uit Europa en wereld. Als je niet buiten Europa komt, kies je voor Europa. In dat geval ben je verzekerd voor vakantiereizen in alle landen van dit werelddeel. Ook vakanties in de Azoren, op de Canarische Eilanden, op Madeira en in landen die aan de Middellandse Zee zijn verzekerd. Kies je voor de werelddekking? Dan ben je verzekerd voor vakantiereizen in alle landen van de wereld.


Bepaal hoe jij je wilt verzekeren

 

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor het verzekerde gebied, moet je bepalen hoe je je wilt verzekeren. Je kunt alleen voor de standaarddekking kiezen. Binnen deze dekking vallen zaken als persoonlijke hulp, calamiteiten en aansprakelijkheid. Voor sommige Nederlanders is deze standaard dekking voldoende, maar dat geldt niet voor iedereen. Wil jij je beter verzekeren? Breid je reisverzekering dan uit met één of meerdere aanvullende modules.

De aanvullende modules waaruit je kunt kiezen, kunnen per verzekeraar verschillen. Bij Klaverblad verzekeringen heb je keuze uit de volgende modules: wintersport, annulering, vervoer en verblijf, bagage, personenschade en medische kosten. Bij sommige modules kun je uit meerdere opties kiezen. Dit is bijvoorbeeld bij de module bagage het geval. Je bepaalt hier zelf of geld wel of niet wordt meeverzekerd. Wil je je reisverzekering uitbreiden met de module annulering? Dan bepaal je zelf tot welk bedrag je verzekerd bent als een vakantie onverhoopt niet door kan gaan of eerder eindigt.

Bepaal hoe jij je wilt verzekeren


Doorlopend of kortlopend

 

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen voor doorlopend en kortlopend. Het verbaast je vast niet dat je het hele jaar door verzekerd bent met een doorlopende reisverzekering. Ben je regelmatig op reis of ga je vaak een weekendje weg? Dan is dit een goede keuze. Ga je eigenlijk maar één keer per jaar op vakantie? Dan volstaat een kortlopende reisverzekering meestal. Deze loopt van het begin tot het einde van jouw vakantie.


Sluit je reisverzekering af

 

Wanneer je weet hoe jouw reisverzekering eruit komt te zien, wordt het tijd om hem aan te vragen. Dit kan makkelijk en snel via de website van een verzekeraar. Je selecteert hier hoe je je wilt verzekeren en vult vervolgens je persoonlijke gegevens in. Voordat je de aanvraag verstuurt, controleer je de gegevens. Als alles klopt, dan verstuur je de aanvraag. Het duurt vervolgens niet lang voordat je reisverzekering actief is. Fijne vakantie!

december 1, 2021
ecotoerism1
Blog