Top 3 toeristenattracties in Europa

Ben je op zoek naar interessante bezienswaardigheden tijdens je tripje door Europa? We got you covered van attracties in Parijs tot de geweldige historische gebouwen in Rome. Lees snel verder en kies waar jij heen gaat!

 

Eiffeltoren – Parijs

 

Op nummer 1, het beroemdste bouwwerk in Frankrijk! Het werd gebouwd tussen 1887 en 1889 als pronkstuk op de Wereldtentoonstelling van 1889. Deze datum is niet zomaar gekozen, het was namelijk de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Het was de bedoeling de 570 stokbroden hoge toren na 20 jaar af te breken, maar dit werd uiteindelijk toch niet gedaan omdat het naast toeristenattractie ook werd gebruikt voor communicatiedoeleinden. Door met de lift of de trap te gaan heb je op de derde verdieping fantastisch uitzicht over de straten van Parijs. Bezoek je de eiffeltoren in de avond, zal deze prachtig verlicht zijn. Zeker een bezienswaardigheid die je op de lijstje moet zetten!

 

Akropolis – Athene

 

Op een 155 meter hoge tafelberg in Athene ligt het indrukwekkendste stuk wat de Grieken ons hebben nagelaten. De Akropolis werd gebouwd vanaf 600 Voor Christus. Veel van de oorspronkelijke decoratieve elementen zijn te bewonderen in het Akropolismuseum. Door de ligging van de Akropolis is er uitzicht over kilometers ver van Athene. Dit indrukwekkende bezoekje kan niet missen op jouw lijstje!

 

Colosseum – Rome

 

Iets wat je ook echt gezien moet hebben is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk in Rome. Het werd gebouwd in de eerste eeuw Na Christus en was bedoeld om de spelen in te organiseren. Hier liepen de wilde dieren en de heroïsche gladiatoren die gevechten hielden voor ongeveer 50.00 toeschouwers! Tot de dag van vandaag is het Colosseum nog erg indrukwekkend, maar door de opkomst van het Christendom werd het verval van het theater ingeluid aangezien zij het niet zo hadden met de gevechten.

 

De Grote Bazaar – Istanbul

 

De grootste overdekte markt van misschien wel de wereld, is te vinden in Istanbul. Je vind hier alles, dus het is dé locatie om te shoppen voor souvenirs en geschenken. Tijdens het boodschappen doen waan je je door maar liefst 60 straten en de markt telt in totaal zo’n 5000 winkels. De markt bestaat sinds 1461 en is sindsdien alleen maar gegroeid. Ook op de markt te vinden is een moskee, een hamam en verschillende restaurants en cafés om te kunnen genieten van de heerlijkste Turkse gerechten.

 

Financieren

Financieren

 

Misschien het eerste waar je aan denkt bij je tripje, volgepland met leuke bezienswaardigheden door heel Europa: het financieren. Je kan kiezen voor een bankafschrijving, maar er zijn talloze andere methoden om deze trip te financieren. Misschien is betalen met Bitcoin wel iets voor jou? Als je nieuw bent binnen de cryptomarkt raden wij aan om een kijkje te nemen bij anycoindirect.eu. Hier kun je je online wallet aanmaken en Bitcoin kopen, om zo te starten met handelen.

november 4, 2022
ecotoerism1
Blog